Zpět do obchodu

Registrace

Vybavení dětského pokojíčku - praktické rady

Vybavení dětského pokojíčku - praktické rady

thumb_11

Tvoření dětského pokojíčku je velmi důležitý čas v životě rodičů. Těch několik měsíců maminčina těhotenství, nám umožňují se připravit na příchod miminka na svět a dovoluje se zaopatřit v nezbytné příslušenství. Navíc při přípravě dětského pokojíčku se rodiče většinou skvěle baví. Různorodnost barev, vzorů a příslušenství Vám dovolí vžít se do role interiérového dekoratéra a stvořit pokojíček, ve kterém Vaše miminko bude mít krásné a příjemné sny. Na co byste měli pamatovat během tvoření dětského koutku?

Za prvé: bezpečnost

V dneštní době praktičnost a funkčnost jdou ruku v ruce s estetikou a to umožňuje stvoření krásného a bezpečného pokojíčku. Musíme pamatovat na to, že miminko musí spát v bezpečných podmínkách. Novorozeně by nemělo spát s rodiči nebo staršími dětmi - zvětšuje to ryziko "syndromu náhlého úmrtí kojence". Navíc novorozenci i batolata by neměli spát na starých a vysloužilých matracích, protože to zvyšuje ryziko udušení a v následku ke smrti. Při výběru nábytku do dětského pokojíčku postav na bezpečnost. Stojí za to koupit novou, pevnou matraci, ve které se dítě nebude zapadat během snu. Z těchto důvodů nabízíme matrace se solidní konstrukcí - velmi dobrým výběrem bude například pěnová matrace nebo o něco dražší - matrace pohanka kokos. Tato matrace pohanka-kokos se skvěle hodí do dětských postýlek z toho důvodu, že brání rozvoji bakterií a roztočů v matraci. Dodatečně matrace pohanka-kokos zajišťují miminku skvělou ventilaci.

Za druhé: tématický pokojíček pro Vaše dítě

Rodiče, kteří zařizují dětský pokoj, jsou velmi často nadšení myšlenkou o širokém výběru barevných doplňků a hlavních motivů. Velmi populární jsou pokojíčky v barvách růžové a modré, ale není to jediná možnost. V bohatém sortimentu firmy Bello najdete i jiné barevné variace pro Vaše miminko. Nemáte v oblibě křiklavé a výrazné barvy a hledáte něco stónovaného? Šedo bílá barva lůžkoviny z hvězdičkami se k Vašemu světlému, bílému nebo béžovému interiéru bude skvěle hodit. A možná byste si raději vybrali něco teplejší barvy? V tom případě naše béžová lůžkovina se Vám s jistotou bude líbit. V nabídce e-shopu Bello24 nechybí ani zelené akcenty.

Za třetí: funkčnost a praktická stránka 

Když zařizujeme dětský pokoj, máme na mysli nejen estetickou stránku, ale i pohodlí. V pokojíčku miminka by mělo být zvlášť vyhrazené místo na pleny a jiné příslušenství potřebné k péči o nemluvně. K tomu nejlépe slouží taška na pleny Bello nebo organizér s kapsičkami Bello. Organizér s kapsičkami obsahuje velmi prostorné kapsičky, ve kterých lze umístít balzámy, mýdlo, hřebínek a mnoho jiných věcí k péči o miminko. Tašku můžeme opět pověsit na zábradlí postýlky, díky čemuž pleny udete mít hned po ruce. Tímto způsobem udržíte pořádek i v malém prostoru.

 Za čtvrté: tvoříme bezpečné místo pro odpočinek miminka i maminky

I v velmi malém prostoru se dá stvořit pro miminko a jeho maminku příjemné místo  na krmení. Stačí pohodlné křeslo nebo malý gauč, na kterém se bude moci maminka pohodlně uložit s krmícím dítětem a strávit s ním společný čas. Jestli jako maminka ráda využíváš čas krmení jako chvilku pro sebe, doporučujeme zamontovat si dodatečně lampičku blízko gauče nebo křesla. Tímto způsobem získáš skvělé místo ke čtení nebo na shlédnutí oblíbeného seriálu.